TÀnase pÀeva laps

Jul 10, 20193 min

Vinged 🚗, đŸ’¶ campinguplatsid ja tuus đŸ‡±đŸ‡ș

Updated: Jul 11, 2019

10. PÄEV - 7/07

Mida hullu, kui lahe hommik meil oli. Esiteks, kui ma tavaliselt olen umbes kell 7 Ă€rganud, siis tĂ€na vaatas silmad lahti tehes emme kella ja see nĂ€itas pool 9. SĂ”ime hommikul vĂ”ipsu ja lĂ€ksin emmega ilusat lossiparki avastama. Teiseks, kui issi ka vĂ€lja tuli, siis lĂ€ksime linna peale jalutama. Seal nĂ€gime ĂŒlisuperhĂŒpervingeid autosid! Tundub, et toimus mega vanade autode kokkusaamine. Neil vĂ”is olla kindlasti tore ĂŒksteisele muljetada, kus nad kĂ€inud ja mida nĂ€inud on.

Kahju, et Bussu meiega kaasas ei olnud, talle oleks kindlasti nad meeldinud. TÔenÀoliselt oleks Bussu tahtnud neile rÀÀkida lugu, kuidas ta kodus olles juba peaaegu otsad andis, aga siis ikka jalad alla sai.

Igaatahes nĂŒĂŒd me olemegi Hollandis. Issi on tĂ€itsa mures, sest siin ei tohi niimoodi suvalt autot parkida ja siis magada. Peame ikka campinguplatsid leidma ja pappi kĂ€ristama. Mis seal ikka, peaasi, et on hea ja turvaline!

Esimesena jalutasime sellise nimega linnas:

TĂ€iega huvitav oli see, et seal olid kĂ”ik majad ĂŒksteise kĂŒlje all pĂ”himĂ”tteliselt, aedade asemel olid madalad hekid (kui sedagi), hoovid olid mega ilusti hoolitsetud ja tĂ€is lilli ning erinevaid aiadekoratsioone. Ühel majal oli lausa uks lahti. Tundub, et siin ei kardeta vargaid ja inimesed hoiavad kokku. Nunnu!

Ma tÀna mÔtlesin, et kas ma olen ka natuke kurb, et ma oma sÔpru ei nÀe. Eks ma ikka igatsen neid, aga Ônneks on emmeissi vahvad ja teevad minuga igasuguseid lollusi kaasa. MÀnguplatsidel lubavad ka vÔÔraste lastega seltsida. No ja kÔige suuremas hÀdas olen ma ju iseendale ka olemas:

Tulime kaheks ööks taas ĂŒhele campinguplatsile. See maksis 60 eurtsi, aga koht on armas ja ilusti vets ja duĆĄĆĄ kah olemas. Ainuke miinus on vast wifi puudumine, mida sellise hinna eest ikka emme-issi oleks lootnud. NĂŒĂŒd peab emme lihtsalt oma tellu interneedust kulutama, et tööd teha. VĂ”rdluseks, Poolas maksis selline ööbimine koos wifiga 7 eurot/1 öö.

Õhtu oli tĂ€iega tuuz. MĂ€ngisin emmega palli. Ta, vana totu, viskas jalaga selle puu otsa kinni, aga Ă”nneks issi pÀÀstis taas Ă”htu ja sai selle oma 360 selfistickiga kĂ€tte. KĂ€isin poni ka paitamas issiga!

Issi ĂŒtles, et me peaks maale kolima ja hobused vĂ”tma. See mulle meeldiks! Ma hirnuks nendega pĂ€evad lĂ€bi! Oeh, nii tore on ikka. Ai lav mah emmeissi..

11. PÄEV - 8/07

TĂ€na oli Amsterdami pĂ€ev. SĂ”itsime ratastega linna peal ringi, lĂ€bisime kuskil 30 km kindlasti! Otseselt mingeid vaatamisvÀÀrsusi ei kĂ€inud vaatamas, sest emmeissi juba nĂ€inud. Pigem kulgesime niisama ja vaatlesime eluolu. SĂ”ime pargis pizzat, mina ĂŒritasin ĂŒht tuvi kĂ€tte saada. Issi kĂ€is kaamerapoes shoppamas. Oli tĂ”esti mĂ”nus pĂ€ev.

Issi tegi sellise laheda pildi kah:

12. PÄEV - 9/07

JÀrgmine sihtpunkt - Zaanse Schans! See on linnaosa, kus asub vabaÔhumuuseum, mis kajastab elu 17.-18. sajandil. See kÔik oli nii ilus ja vÀrviline ja armas!

Koha kĂŒlastamine oli tasuta, aga parkimine maksis 10 eurot. Maitsesime erinevaid juuste, ronisime puust papude sisse, imetlesime tuuleveskeid, emme ostis endale kihvti pusa ning mulle ĂŒliĂ€geda hipiauto, jalutasime ja nautisime ilusat ilma.

Taaskord pean ĂŒtlema, et oli ĂŒlitore. Lausa nii tore pĂ€ev, et kui ma tavaliselt magan 2x pĂ€evas, siis seekord oli mul aega ainult ĂŒhe tudu jaoks.

Saabusime Ă”htul Rotterdami ning ööbime jĂ€lle ĂŒhel campinguplatsil kaks ööd. Homme juba linna peale laiama!

13. PÄEV - 10/07

Vihmane Rotterdam on nĂŒĂŒdseks ka kĂŒlastatud. Seekord kasutasid emme ja issi jalamootorit ning kĂ”ndisid kokku tĂ”enĂ€oliselt umbes 15 km. Pole halba ilma, on halb riietus! Saime nauditud kĂŒll!

Kohtusime ĂŒhe emme sĂ”branna Reelikaga ka, kes elab siin. Kuigi mina magasin sel ajal, siis kohvikus jutustas ta palju elustolust Hollandis ning tegi ka emmeleissile kohvid vĂ€lja. Oleks pidanud ĂŒles Ă€rkama ja ka miskit tellima, tasuta kraam on hea kraam!

Nad igatahes kuulsid, et lapsehoolduspuhkus saab siin lÀbi emal siis, kui beebi on vaid 3-kuune. Siis lÀheb laps hoidu Àra ja emme tööle. Appi, kui Ôudne! Ma olen nii tÀnulik, et saan nii palju aega veeta oma vanematega, nendega koos areneda. Samas loomulikult ootan pÔnevusega uute sÔpradega tutvumist ja pÔnevate asjade Ôppimist.

Shoplesime Markthalis ka, see oli suur söögiturg, kus leidus soolast, magusat, juustu, kebabi, kala, kommi, no kĂ”ike! Emme ostis Hollandi rahvustoitu ka sealt - toores heeringas sibulaga. Talle ei meeldinud. Issile ka mitte. Mulle ei antud proovidagi â˜č

No ja tĆĄekkige seda, kuubikukujulised korterid:


 

Olemegi varsti 2 nÀdalat juba Bussus elanud. Mulle vÀga meeldib. Ma tunnen, et olen juba palju suurem poiss ka. Jutustan megalt ning kindlasti olen kasvanud ka. Ma ei saa aru ainult, miks ma nendest sangadest kinni ei saa korraga..

Okei, hÀÀd und, homme kohtume sinuga, Belgia!

    1180
    3