top of page
  • Writer's pictureTänase päeva laps

Hallooo viiiiin 🎃

Updated: Nov 22, 2018

Mis asi? Halloween? Nõiad, zombid, muud loomad. Osadele tekitab halbu tundeid (õudne, pole Eesti püha, jaburus), aga osad näevad võimalust teha midagi huvitavat ja igapäevaelu selle tähtpäevaga vürtsitada.

Halloween (lühenenud kuju ingliskeelsest nimetusest All Hallows' Eve, 'kõigi pühakute õhtu') on läänekristliku pühakutepäeva (1. november) eelõhtul 31. oktoobril tähistatav kalendritähtpäev. Ajaloolaste arvates on selle juured tõenäoliselt paganlikes ja keldirituaalides. (Vikipeedia)

Halloweeni põhisümboliks on õõnes kõrvits, millele on lõigatud nägu ja sisse pandud küünal. Minu arust on see täiega kihvt, sest inimesed saavad taas panna oma loovuse tööle ning luua miskit uut ja põnevat. Esimest korda tegime eelmine aasta Siimuga ka ühe meistriteose (insta pilt SIIN). Täna pani Siim taas oma kuldsed käed kõrvitsale külge - kas keegi tunneb ära ka poisikese?


Paljudel eestlastel on negatiivne suhtumine sellesse pühasse. Miks ei tähistata nii suure pühendusega kadri- või mardipäeva? Miks peavad kõik nii õudsed välja nägema?

Minu meelest on sellel lihtne seletus. Esiteks, Halloween annab nii suure vabaduse mängida kostüümiga - sa võid olla tuhkatriinu, vampiir või porgand. Kadrina oled sa valges ja Mardina oled sa mustas, noh põhimõtteliselt ju.. Ja teiseks, uste taga käimine kaob täitsa ära, sest keegi ei taha uksi avada. Halloweeni ajal tehakse ka muidugi “komm või pomm”, aga eestlased pigem tähistavad seda päeva kui stiilikat. Ja miks mitte!? Minu meelest jälle vahva, et koos pere või sõprade või töökaaslastega rutiinist välja tulla. Näiteks siin mõned pildid (📸 ShutterWentClick), millised olendid meil sel päeval tööd on teinud:

Kui meil on võimalik tähistada rahvusvahelist jäätisepäeva või viia meestepäeval elukaaslasele kingituse, siis why not. Kõik vahvad tegemised, mis toovad meile rõõmu, on ju toredad. Celebrate life!



No ja tasub ju ära mainida, et see oli Uku esimene Halloween, buuuuuuuu 👻


44 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page